Buradasınız

Engin Günaydın

  • Engin Günaydın

Engin Günaydın 29 Ocak 1972'de Erbaamızda doğdu. Türk komedyen, sinema ve tiyatro oyuncusu. Engin Günaydın Garanti Bankası reklamında oynadı. Engin Günaydın 2008 yılında Türk Ekonomi Bankası'nın reklam yüzü oldu, 2009'da da yeni reklamlarında oynadı, 2013 yılında Artema'nın yeni yüzü oldu ve reklamlarında oynadı.

Hayatı
İlk yıllar ve tiyatro kariyerinin başlangıcı

Günaydın, 29 Ocak 1972 tarihinde Tokat'ın Erbaa, Tanoba ilçesinde doğdu. İlköğretimi Turhal'da, ortaöğrenimini Erbaa'da tamamlamıştır. Lisede, her sene yapılan okullar arası tiyatro yarışmasında aldığı ödül sonrası, jüri üyelerinin Günaydın'ı konservatuara gitmesi yönündeki ısrarlarıyla oyunculuk hayatına ilk girişi yaptı. Ailesi onu meslek sahibi olsun diye ablasının yanına, yani İzmit'e yollamıştır. Fakat o İzmit'te tiyatroya girdi. Oradan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi, yatay geçişle Mimar Sinan Konservatuarı'na girdi.

Engin Günaydın 1996'da profesyonel olarak tiyatroya girmiş, Engin Günaydın ilk tiyatro deneyimini Otogargara'da yaşadı. Daha sonra "Bir Demet Tiyatro"'dan aldığı teklifle buraya geçti. Bir Demet Tiyatro"dan sonra, Mehmet Ali Erbil ve Emel Sayın'la "Aşkım Aşkım" dizisinde Tarık Usta'yı oynadı, aynı yıl Zeki Demirkubuz'un Yazgı'sıyla Ankara Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı.

2001-2004:Zaga
Engin Günaydın, kendini asıl Okan Bayülgen'in sunduğu Zaga'da gösterdi. Burada kısa skeçlere çıkan Günaydın, Yazı Tura adlı filmde de bir rol kaptı. Bu filmde Sencer karakterini canlandırdı. Ayrıca 2003 yılında "Hadi Uç Bakalım" ve "Alacakaranlık" dizilerinde oynadı.

2004-2009:Avrupa Yakası
Engin Günaydın, asıl çıkışını Gülse Birsel'in kendisini fark etmesiyle Avrupa Yakası'na katılarak yakaladı. Burada "Burhan Altıntop" karakterini canlandırarak büyük ilgi gördü. Dizinin 14 Eylül 2005 tarihindeki 3. Sezon'da giriş yapan Günaydın, dizide İdare Müdürü rolünü canlandırdı ve dizinin 24 Haziran 2009 tarihindeki son bölümüne kadar devam etti.

2011-2012:Muhteşem Yüzyıl
1. Sezon 1. Bölüm'de konuk olarak geldiği saraya 2. Sezon 1. Bölüm (35. Bölüm)'de yerleşmeye karar vermiş ve dizi kadrosuna dahil olmuştur. Daha sonra sözleşmesi bitmiş ve diziden ayrılmıştır.

Diğer Projeleri
Engin Günaydın O Hikayedeki Mal Benim adlı bir stand-up şovu sunmaktadır.

Filmografi
Sinema filmleri
(2011): Yeraltı - Muharrem
(2009): Vavien - Celal
(2005): Takva - Erol
(2004): Gora - Dergi Editörü
(2004): Yazı Tura - Sencer
(2001): Yazgı (film, 2001) - Necati

Televizyon dizileri
(2013): Galip Derviş - Galip
(2011): Muhteşem Yüzyıl - Gül Ağa
(2011): Üsküdar'a Giderken - Muhtar
(2005 - 2009): Avrupa Yakası - Burhan Altıntop
(2004): Size Baba Diyebilir Miyim? - Mahir
(2003): Hadi Uç Bakalım - Senayi
(2003): Alacakaranlık
(2002): Zor Baba - Bilal
(2001): Aşkım Aşkım - Tarık Usta
(2000): Güneş Yanıkları - Sacit
(1997): Bir Demet Tiyatro - Zabıta İrfan

Ödülleri
2013 45. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Yeraltı)
19. Altın Koza Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Yeraltı)

Benzer İçerikler

Erbaa Nüfusu 60 Bini Aştı
2011 Yılı nüfus sayım sonuçları aşağıdaki gibidir.    İl/İlçe merkezi   Belde/Köy   Toplam        ...
Valimiz Şerif Yılmaz, Erbaa'ya Veda Etti
Kayseri Valisi olarak atanan Tokat Valisi Şerif Yılmaz Erbaa'ya veda ziyaretinde bulundu. Kaymakamlık'ta kurum müdürleriyle bir araya gelen Vali...
Askıda Çorap ve Takke
Camilerde temizliğin sağlanması için Tokat'ta örnek bir uygulama başlatıldı. Tokat'ın Erbaa ilçesi Yavuz Sultan Selim Camii'nde 'askıda çorap ve...
Erbaa Green Erek Otel - Atlantis Aqua Park Açıldı
Erbaa'da bir ilk daha gerçekleşti. Erbaa Green Erek Otel Atlantis Aqua Park'ı tüm Erbaalıların hizmetine sundu. Aquaparkta sınırsız eğlence Erbaa...
Yıl 1938 On Kasım
ULU ÖNDER ÖLÜMÜNÜN 74.YILINDA ANILDI Büyük önder Mustafa kemal Atatürk ölümünün 74.yılı dolayısı ile Erbaa’da iki ayrı törenle anıldı. Türkiye...
Niksar'da Dünya'nın 3 Darphanesinden Biri Bulunuyor
Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, çeşitli kaynaklarda Niksar’ın dünyadaki 3 darphaneden birisinin merkezi olduğuna dair bilgiler olduğunu...
Erbaa'da Damacana Su Satışları Patladı
Sağlık Bakanlığı tarafından teşhir edilen damacana su markalarını bırakan vatandaşlar, içme suyu ihtiyaçlarını listede ismi bulunmayan firmalarla...
Köylerin Eski ve Yeni İsimleri
Köylerimizin eski ve yeni isimleri...   YENİ İSİM ESKİ İSİM 1...