Buradasınız

Engin Günaydın

  • Engin Günaydın

Engin Günaydın 29 Ocak 1972'de Erbaamızda doğdu. Türk komedyen, sinema ve tiyatro oyuncusu. Engin Günaydın Garanti Bankası reklamında oynadı. Engin Günaydın 2008 yılında Türk Ekonomi Bankası'nın reklam yüzü oldu, 2009'da da yeni reklamlarında oynadı, 2013 yılında Artema'nın yeni yüzü oldu ve reklamlarında oynadı.

Hayatı
İlk yıllar ve tiyatro kariyerinin başlangıcı

Günaydın, 29 Ocak 1972 tarihinde Tokat'ın Erbaa, Tanoba ilçesinde doğdu. İlköğretimi Turhal'da, ortaöğrenimini Erbaa'da tamamlamıştır. Lisede, her sene yapılan okullar arası tiyatro yarışmasında aldığı ödül sonrası, jüri üyelerinin Günaydın'ı konservatuara gitmesi yönündeki ısrarlarıyla oyunculuk hayatına ilk girişi yaptı. Ailesi onu meslek sahibi olsun diye ablasının yanına, yani İzmit'e yollamıştır. Fakat o İzmit'te tiyatroya girdi. Oradan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi, yatay geçişle Mimar Sinan Konservatuarı'na girdi.

Engin Günaydın 1996'da profesyonel olarak tiyatroya girmiş, Engin Günaydın ilk tiyatro deneyimini Otogargara'da yaşadı. Daha sonra "Bir Demet Tiyatro"'dan aldığı teklifle buraya geçti. Bir Demet Tiyatro"dan sonra, Mehmet Ali Erbil ve Emel Sayın'la "Aşkım Aşkım" dizisinde Tarık Usta'yı oynadı, aynı yıl Zeki Demirkubuz'un Yazgı'sıyla Ankara Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı.

2001-2004:Zaga
Engin Günaydın, kendini asıl Okan Bayülgen'in sunduğu Zaga'da gösterdi. Burada kısa skeçlere çıkan Günaydın, Yazı Tura adlı filmde de bir rol kaptı. Bu filmde Sencer karakterini canlandırdı. Ayrıca 2003 yılında "Hadi Uç Bakalım" ve "Alacakaranlık" dizilerinde oynadı.

2004-2009:Avrupa Yakası
Engin Günaydın, asıl çıkışını Gülse Birsel'in kendisini fark etmesiyle Avrupa Yakası'na katılarak yakaladı. Burada "Burhan Altıntop" karakterini canlandırarak büyük ilgi gördü. Dizinin 14 Eylül 2005 tarihindeki 3. Sezon'da giriş yapan Günaydın, dizide İdare Müdürü rolünü canlandırdı ve dizinin 24 Haziran 2009 tarihindeki son bölümüne kadar devam etti.

2011-2012:Muhteşem Yüzyıl
1. Sezon 1. Bölüm'de konuk olarak geldiği saraya 2. Sezon 1. Bölüm (35. Bölüm)'de yerleşmeye karar vermiş ve dizi kadrosuna dahil olmuştur. Daha sonra sözleşmesi bitmiş ve diziden ayrılmıştır.

Diğer Projeleri
Engin Günaydın O Hikayedeki Mal Benim adlı bir stand-up şovu sunmaktadır.

Filmografi
Sinema filmleri
(2011): Yeraltı - Muharrem
(2009): Vavien - Celal
(2005): Takva - Erol
(2004): Gora - Dergi Editörü
(2004): Yazı Tura - Sencer
(2001): Yazgı (film, 2001) - Necati

Televizyon dizileri
(2013): Galip Derviş - Galip
(2011): Muhteşem Yüzyıl - Gül Ağa
(2011): Üsküdar'a Giderken - Muhtar
(2005 - 2009): Avrupa Yakası - Burhan Altıntop
(2004): Size Baba Diyebilir Miyim? - Mahir
(2003): Hadi Uç Bakalım - Senayi
(2003): Alacakaranlık
(2002): Zor Baba - Bilal
(2001): Aşkım Aşkım - Tarık Usta
(2000): Güneş Yanıkları - Sacit
(1997): Bir Demet Tiyatro - Zabıta İrfan

Ödülleri
2013 45. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Yeraltı)
19. Altın Koza Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Yeraltı)

Benzer İçerikler

Hayvansever Muhterem Teyze'nin Mirası Mahkemelik Oldu
76 yaşında hayatını kaybeden Muhterem teyze 150 bin değerindeki iki dairesini sokak hayvanlarına bağışlamıştı. Vasiyetini yerine getirmek için...
Kız Yurdu Yıkılıyor
17 Yıl önce yapılan ve ilk olarak maliye bakanlığına ait lojman olarak düşünülen daha sonra ise yüksek öğrenim öğrenci yurdu olarak hizmet veren bina...
Erbaalı Hayırsever Ali ÖZGÜL
Tokat Erbaalı hayırsever işadamı Ali Özgül, işadamlarına seslenerek, "Eliniz cebinize gitsin. Başta eğitim müesseseleri olmak üzere diğer hayır...
10 Yıldır Sahibini Bekleyen Motosikletler
Tokat'ın Erbaa ilçesinde, çeşitli denetimler sonucu ya da kazalar sonrası araç park depolarına çekilen yüzlerce motosiklet çürümeye terk edildi.Tokat...
2012 Yılında Google'da En Çok Arananlar
TÜRKİYE'de en çok arananlar: Trend Olan Aramalar Facebook YouTube e-Okul Ösym Ekşi Sözlük Araba Oyunları...
Ekonomi Haberleri
Ekonomi haberleri...
Tepekışla Yolunda Trafik Kazası: 6 Yaralı
İlçemizde Tepekışla kavşağında meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı.Edinilen bilgiye göre; Naci Gengönül (48) kontrolündeki 34 SF 894 plakalı...
Turhal'da Yol Ortasında Cinayet
Edinilen bilgiye göre, Turhal ilçesi Hamam Mahallesi Burcu Sokak’ta meydana gelen olayda, vücuduna çok sayıda bıçak darbesi alan Ekrem Işık (34) ağır...