Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

Myicra.com İcra ve İflas Sorularına Cevap Veriyor

erbaaliyiz kullanıcısının resmi
27 Kasım, 2012 - 19:03 -- erbaaliyiz

İcra ve iflas müdürlükleri bilgilerini sanal ortamda paylaşıyorlar.

Sivas ve Tokat'ın ilçelerinde bulunan icra müdürlükleri bilgi ve paylaşımlarını geniş alana yaymak için birlikte internet sitesi oluşturdu.

İcra ve iflas müdürlüklerinde çalışanlar ve avukatlar 'Myicra.com' adlı internet sitesinde buluştu.

Sivas'ın Gemerek İcra Müdürü Duran Kaya, Sivas Koyulhisar İcra Müdürü Süleyman Kalkan ve Tokat Erbaa İcra Müdür Yardımcıları Murat Kendirli ile Latif Deveci internet geçen yılın Mart ayında sitesi kurmaya karar verdi. Tasarım başta olmak üzere sitenin tümüyle yakından ilgilenen yöneticiler 2 bine yakın üyeye ulaştı. Site kurucularından Gemerek İcra Müdürü Duran Kaya, Adalet Bakanlığı'nın düzenlediği icra müdür ve müdür yardımcılarının 1 aylık eğitim döneminde böyle bir site kurulma fikrinin ortaya çıktığını söyledi. İcra ve iflas dairelerinin işleyişleri, uygulama alanı, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözümleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunurken site kurmaya karar verdiklerini belirten Kaya, şöyle dedi:

"İcra ve iflas dairelerinin geniş uygulama alanı bulunuyor. Bu uygulama alanı içerisinde meslektaşlarımız tarafından birçok farklı uygulamalar yapılıyor ve farklı uygulamalar ile karşılaşılıyor. Ayrıca sürekli, geniş bir araştırma ve takip alanına ihtiyaç duyuluyor. Bizim amacımız da meslektaşlarımızı, kaynaklarımızı, sorunlarımızı ve çözümlerimizi bir yerde toplayarak teknolojinin nimetlerinden faydalanmak."

"AMACIMIZA ULAŞTIK"

Yaklaşık 1.5 yılda bu kadar çok üyenin siteye kaydolmasının amaçlarına ulaştıklarının bir göstergesi olduğunu vurgulayan Duran Kaya, site ile icra ve iflas dairesi personellerine ve avukatlara yararlı hizmetlerinin olduğunu anlattı. Sitede, icra ve iflas dairelerinin ilgi alanına giren iş ve işlemlere ilişkin kaynaklara kolay ulaşma imkanı sunduklarını, İcra ve İflas Dairelerini ilgilendiren Yargıtay Kararlarına erişim sağladıklarını kaydeden Kaya, uygulama ile ilgili soru ve çözümler, anlık mesajlaşma gibi hizmetler sunduklarını aktardı. Duran Kaya, siteye giren üyelerin paylaşımları okuyabildiğini, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunabildiğini ve meslektaşlarıyla anlık mesajlaşabildiğinin altını çizdi. Kanun değişiklikleri, yönetmelik değişiklikleri ve diğer icra dairelerinin uygulanmalarına ilişkin bilgilerin günü gününe takip edilerek sitede üyelerin bilgisine sunulduğuna dikkat çeken Kaya, "Böylelikle üyelerimizin bu değişikliklerden günü gününe haberdar olması sağlanıyor. Ayrıca uygulamaya yönelik olarak Yargıtay'ın vermiş olduğu kararlar temin edilerek üyeler düzenli olarak bilgilendiriliyor. Forum alanında tüm üyelerin her türlü uygulama ile ilgili konuyu tartışmaları sağlanıyor. Bu sayede kısmen de olsa uygulamada birlik sağlanarak, üyelerin görüşleri diğer üyelerle paylaşılıyor" diye konuştu.

İcra Müdür ve müdür yardımcılarının işleyiş ve uygulama esnasında karşılaşılan sorunlar ile ilgili olarak mesleki bilgi ve uygulamalarını paylaşmalarını isteyen Kaya, "İleride üyelerin site üzerinden çevrimiçi irtibat kurabilecekleri ve diğer üyelerin bilgilerine ulaşabilecekleri bir platform oluşturmayı planlıyoruz" dedi. -

Ayrıca bakınız