Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

2013 SBS Tercihleri Robotu

erbaaliyiz kullanıcısının resmi
15 Temmuz, 2013 - 19:38 -- erbaaliyiz

OYP, öğrencilerin 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarıyla 700 tam puan üzerinden hesaplanan SBS puanı toplamlarının "Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci Yerleştirme Yönergesi" hükümleri doğrultusunda ikiye bölünmesi ile hesaplandı. Bu yıl 8. sınıfı tamamlayarak, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına devam edecek öğrenciler, OYP'ye göre yerleştirilecek. Bu nedenle, OYP, öğrencilerin genel başarı sıraları ve yüzdelik dilimlerini gösterir şekilde açıklandı. Öğrenci ve velilerin okul tercihlerini yaparken bu durumu gözönünde bulundurmaları gerekiyor. Kılavuz "http://oges.meb.gov.tr" adresinde Adayların tercihlerini yaparken yararlanacakları kılavuz, "http://oges.meb.gov.tr" adresinde yayımlanacak. Tercih listesinin bir kez düzenleneceği, daha sonra ikinci bir tercih veya düzeltme işlemi yapılmayacağı, tüm yerleştirme işlemlerinin bu tercihe göre yapılacağı için tercihlerin özenle ve dikkatle yapılması gerekiyor.

OYP'si 201 ve üstü olan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecek.

Yerleştirme işlemleri için tercihler bugünden itibaren 21 Temmuz'a kadar yapılacak. Yerleştirme işlemleri için öğrenciler en fazla 10 tercih yapabilecek.

Tercih başvurusu sadece bir kez yapılacak ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyecek. Tercihler, öncelik sırasına ve "http://oges.meb.gov.tr" ile "https://e¬okul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılacak.

Başvurular bireysel ya da okul aracılığıyla yapılacak. Tercihlerini elektronik ortamda yapacak adaylar, "http://www.meb.gov.tr", "http://oges.meb.gov.tr" veya "https://e¬okul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulları kodlarına göre sıralayacak.

Elektronik ortamda tercih yapamayanlar ise tercih ve yerleştirme e-kılavuzundaki "Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu"nu doldurup imzalayarak okul müdürlüğüne teslim edecek.

Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak.

Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme, elektronik onaylamadan önce yapılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak.

Tercih ve yerleştirmeyle ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler, veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacak.

Kontenjanlar yüzde 30 arttı MEB, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonucuna göre öğrenci alan fen ve sosyal bilimler liseleri ile her türdeki Anadolu liselerinin kontenjanlarını yüzde 30 artırdı. Fen liselerinin 9. sınıf kontenjanı 15 bin 780, anadolu liselerinin 9. sınıf kontenjanı 314 bin 110, anadolu öğretmen liselerinin kontenjanı 31 bin 200, sosyal bilimler liselerinin kontenjanı 2 bin 782, anadolu imam hatip liselerinin kontenjanı 64 bin 170, anadolu türü mesleki teknik eğitim okullarının kontenjanı ise 184 bin 707 olarak belirlendi.

2013 MEB SBS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN!: http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyuruayrinti.asp?ID=10300

SBS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!: http://sbs2013.meb.gov.tr/

SBS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ: http://www.egitimderehberlik.com/robot_sbs/

SBS TERCİH KILAVUZUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ: http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular2013/sbs2013/SBSKlavuzu2013.pdf

Ayrıca bakınız

15.07.2013 - 19:38
15.07.2011 - 01:22