20. Uluslar arası Geleneksel ve Kültürel Erbaa etkinlikleri bünyesinde Erbaa Park Vadi’nin altında Kelkit Irmağı kenarına yeni oluşturulan alanda cirit müsabakası yapıldı.
Sivas Bölgesinden takımların gösteri amaçlı yaptıklar maç izleyenlerden tam puan aldı.
“Gösteriler ile ilgili konuşan başkan Yenihan şöyle dedi;”Cirit'in Türk kültürünün unsurlarından biri olduğunu söyledi.Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Yenihan, "Türk kültürünün iki temel dayanak noktası vardır. Bunlardan biri at biri de demirdir. Atlı sporların yapılmış olduğu güzel gösterilerin olduğu cirit sporu gerçekten atalarımızdan günümüze kadar gelmiş önemli bir spordur. Gelecekte bu sporu genç nesillere aktarabilmek için çaba sarf etmeliyiz. Atalarımızdan gelen maddi ve manevi mirasın gelecek nesillere aktarılması için Erbaa Belediyesi olarak biz yoğun çaba sarf ediyoruz. Bunun için acele de olsa cirit gösterileri için Park Vadi’nin altında Kelkit ırmağı kenarına bir alan oluşturduk.İnşallah önümüzde ki yıllarda daha da profesyonelce bir saha yapma şansımız olur “dedi.
Ek | Boyut |
---|---|
cirit-gosterisi2.jpg | 103.84 KB |
cirit-gosterisi3.jpg | 105.49 KB |
Erbaa Yayla Şenlikleri Yüzme ve Tenis Turnuvası
20.Ulusalararası Geleneksel ve Kültürel Erbaa Etkinlikleri kapsamında Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda 29 Haziran Cumartesi günü Saat 12:00 de Yüzme Yarışmaları yapıldı. Yarışmalar büyük bir çekişmeye sahne oldu.
Erbaa Yayla Şenliği Su Bisikleti Yarışları
20.Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Erbaa Etkinlikleri kapsamında Erbaa Park Vadi göletinde su bisikleti yarışmaları düzenlendi.
Erbaa 2013 Yayla Şenlikleri
20. Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Erbaa Etkinlikleri (Yayla Şenlikleri) bu yıl (2013) 28-29-30 Haziran tarihlerinde yapılacaktır.
Konserler:
Kültür Bakanlığı Sanatçıları: 28 Haziran 2013 Cuma, Saat: 20:00'da Erbaa Cumhuriyet Meydanı'nda
Sıla: 29 Haziran 2013 Cumartesi, Saat: 21:30'da Erbaa İlçe Stadyumu'nda
Kubat: 30 Haziran 2013 Pazar, Saat: 15:00'da Erbaa Küçük Yayla'da
Erbaa 2013 20. Uluslararası Yayla Şenlikleri'ne Hazır
Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelecek misafirleri karşılamaya hazırlandıklarını bu kapsamda yapılan çevre düzenlemelerinin de tamamlandığını söyledi. Cumhuriyet Meydanını adete bir gelin gibi süslediklerini ifade eden Başkan Yenihan, "Gelecek olan misafirlerimizi temiz, tertipli ve düzenli bir şekilde karşılamak istiyoruz. Etkinlik için yaptığımız bu hazırlıklar rutin işler gibi görünse de, şehir olarak çok heyecanlıyız bir nevi düğünü, bayramı bekler gibi hazırlanıyoruz" dedi.
Bu Yıl 20.si Düzenlenen Yayla Şenlikleri Başladı
Uluslararası Geleneksel Kültürel Erbaa Etkinlikleri”nin 20.si kortej yürüyüşüyle başladı.Kortej yürüyüşüne Eskişehir’den gelen 7 cüceler ekibi,Erbaa Etkinlik logolu maskotlar ve palyaçolar büyük renk kattı.Kortej görevlileri kendilerini izleyen hemşerilerimize karanfil ve çeşitli çiçekler verdiler.Erbaa’lı halk ise evlerinin camlarından ve balkonlarından korteje sevgi gösterisinde bulundu.Kortej esnasında gelin ile damat kortej yürüyüşünü bölerek bir hatıra fotoğrafı çektirdi.Cumhuriyet meydanında son bulan yürüyüşle 3 gün boyunca sürecek olan birbirinden farklı etkinliğin startı verildi.
7 Cüceler Yayla Şenlikleri İçin Erbaa'da
20. Uluslararası Geleneksel Kültürel Erbaa Etkinlikleri için 7 Cüceler Erbaa’da. Eskişehir Tokatlılar Derneği tarafından Organize edilip Erbaa Etkinlikleri için Erbaa’ya gelen 7 Cüceler Belediye Başkanımız Sayın Yenihan’ı makamında ziyaret ettiler.
20. Yayla Şenliği El Sanatları Sergisi
20.Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Etkinlikler kapsamında bu yıl ilki düzenlenen ‘El Sanatları Ustaları Erbaa’da Buluşuyor’ adlı etkinliğe Erbaa zanaatkarları başta olmak üzere birçok şehirden el sanatları ustaları katıldı.