Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

Erbaa Belediyesi 100. Yıl Voleybol Turnuvası

Oluştur: 02/01/2023 00:05

Erbaa Belediyesi tarafından Abdullah Palaz anısına Cumhuriyet Kupası Voleybol Turnuvası düzenlenecektir. Kurumlar bazında düzenlenecek turnuvayla ilgili esaslar ve kurallar aşağıdaki gibidir. Son başvuru tarihi 07 Şubat 2023'tür.

ERBAA BELEDİYESİ 100. YIL VOLEYBOL TURNUVASI KATILIM ESASLARI
1. Takımların kadroları en fazla 10 oyuncudan oluşacaktır.
2. Turnuva kurumlar bazında düzenlenecek olup, resmi kurumlarda çalışmayan ama turnuvaya katılmak isteyen kişiler için takımların nasıl oluşturulacağı aşağıda maddelerde açıklanacaktır.
3. Turnuvaya katılmak isteyen resmi kurumlar takımlarını kendi personellerinden oluşturacaktır. Ayrıca bu kurumlar herhangi bir resmi kurumda çalışmayan BİR kişiyi takımlarına alabilirler. ( transfer edilen kişi resmi devlet kurumlarında çalışmıyor olacak)
4. Resmi kurumlarda çalışmayan ama turnuvaya takım kurarak katılmak isteyen grupların (örn. Esnaflar, fabrikalar vb.) herhangi bir resmi kurumda çalışmayan kişilerden takımlarını oluşturabilirler. Bu şekilde oluşan takımlarda resmi kurumlarda çalışan kişiler oynayamayacak.
5. Resmi kurumların personel sayıları müsait ise birden fazla takımla turnuvaya katılmalarına izin verilecektir. Ancak bir personel sadece tek takımda oynamalıdır.
6. Erbaa merkezde olan okullarda birleşme olmayacak. Turnuvaya katılmak isteyen okullar kendi takımlarını oluşturacak.
7. İlçe merkezi dışında kalan okullardan 3 okul birleşerek turnuvaya katılabilirler. (örn. Üzümlü, bağpınar ve salkımören birşeleşebilir. 3 okul)
8. Takımlarda kadın oyuncularla ilgili hiçbir kısıtlama ve kural uygulanmayacaktır.
9. Takımlarda oynayacak oyuncuların Erbaa ilçe sınırları içinde ikamet ediyor veya Erbaa sınırları içinde çalışıyor olması gerekiyor
10. Görevleri gereği iki ayrı kurumda çalışan kişiler kadroları hangi kurumda ise o kurumla turnuvaya katılacaktır.
11. Takımlar numaralandırılmış forma ve şortla müsabakalara çıkacaktır.
12. Açılış seromonisine bütün takımların katılması gerekmektedir.

ERBAA BELEDİYESİ 100. YIL VOLEYBOL TURNUVASI KURALLARI
1. Müsabakalar Erbaa kapalı spor salonunda oynanacaktır.
2. Takımlar maç saatinde oynamaya hazır olmalıdır.
3. Takımlar müsabakalara numaralandırılmış tek tip forma ile katılacaktır.
4. File yüksekliği 2.43 cm olacaktır.
5. File temaslarında sadece ÜST BAND dikkate alınacaktır. Ancak file bütünlüğünü bozacak ve avantaj sağlayacak abartılı temaslar (fileye asılma ve aşağı çekme gibi) hata olarak değerlendirilecektir.
6. File altından yapılan rakip alan ihlalleri (file altında olan çizginin ayakların veya ayağın tamamı ile geçilmesi) rakip oyuncuyu ve rakibin oyununu etkilemiyor ise hata olarak değerlendirilmeyecektir.
7. Turnuvaya katılan takımların sayısına göre grup maçları kazanılmış 2 set üzerinden oynatılması planlanmaktadır.
8. Puanlama sistemi aşağıda ki gibidir
Kazanılan 2 set üzerinden oynanan maçlarda; 2 – 0 galibiyetle sonuçlanan müsabakalarda galip gelen takıma (3) puan,
2 – 1 galibiyetle sonuçlanan müsabakalarda galip gelen takıma (2) puan,
1 – 2 sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma (1) puan,
0 – 2 sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma (0) puan verilir. Bir veya birkaç takım tarafından kazanılan puanların eşitliği halinde, sıralama; kazanılan maç sayısına göre belirlenir. Kazandığı maç sayısı fazla olan takım üst sırada yeralır. Kazanılan maç sayısına göre eşitliğin bozulmaması halinde; set averajı uygulanır. Bu uygulamada puanları eşit olan takımların müsabakalar sonunda aldıkları setlerin toplamı, verdikleri setlerin toplamına bölünür. Sıralama, büyük sayıya sahip olan takım üst sırada yer alacak şekilde yapılır.
Eşitliğin kazanılan set sayılarına göre de devam etmesi halinde; eşitliği devam eden takımların yaptıkları tüm müsabakalar sonunda aldıkları sayıların toplamı, verdikleri sayıların toplamına bölünür. Takımlar, çıkan sayının büyüklüğüne göre yukarıdan aşağıya sıralanır. Eşitlik yine de bozulmamışsa bu durumdaki takımların kendi aralarında yaptıkları müsabakalardaki maç, puan, set ve sayı averajına sıra ile başvurularak sıralama belirlenir.
İhraç olan veya elenen takımlar değerlendirme dışı bırakılarak diğer takımlar kendi arasında değerlendirilecektir. Grubunda elenen takım veya takımlarla yapılan maçların skorları dikkate alınmaz.

Yeni yorum ekle

Yazar Hakkında

Erbaaliyiz.Com
Erbaalı...

Ayrıca bakınız