Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

Tokat Aşevi'nden Günlük 7 Bin Kişiye Yemek

erbaaliyiz kullanıcısının resmi
27 Ocak, 2013 - 11:52 -- erbaaliyiz

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, Aşevi’nden bin 421’i mülteci olmak üzere 6 bin 921 kişiye yemek verildiğini söyledi.

Tokat Belediyesi Aşevi Müdürü Hasan Uçkun ile birlikte basın açıklaması yapan Çetin, ihtiyaç sahibi insanlara verilen destekleri rakamlarla ortaya koydu. Tokat’ta Afganlı 705 kişi, Iraklı 654 kişi, İranlı 55 kişi, Mısırlı ve Suriyeli 3’er kişi, Yemenli 1 kişi olmak üzere bin 421 mülteci bulunduğunu ifade eden Çetin, “Ayrıca bizden sürekli ekmek ve yemek alan 5 bin 500 kişi bulunmaktadır. Toplamda Aşevimizden 6 bin 921 kişi faydalanmaktadır. Bunlara ilaveten şehrimizin uzak noktalarında ekmek ulaştıramadığımız 260 kişiye de un veriyoruz. Ortalama olarak 7 bin kişiye yardım ediyoruz. Bu hizmetlerin bize ulaştırılması halkımızın desteği en ön planda gözükmekte. Bunların dışında giysi yardımı yapıyoruz. Mültecilere yatak battaniye desteği verilmiştir. Tek bir kıyafetle yaz döneminde şehrimize gelen insanların kış geldiğinde üşümemeleri için giysi ihtiyaçlarını belediyemiz hayır çarşısından karşıladık. Hayırçarşımızda biz dağıtmakla halkımızda bize bağışlamakla yetiştiremedik” diye konuştu.

Başkan Çetin, ayrıca mülteci olarak Tokat’a gönderilen insanların hiçbir yerden maaş almadıklarını ve mağdur durumda olduklarını sözlerine ekledi.

Haber: İHA

Ayrıca bakınız