Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

Kara Günümüz

Oluştur: 02/06/2023 10:19

Kahramanmaraş'ta (Son güncellemeye göre Gaziantep'te) yerel saatle 04:17'de, 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada sarsıntının merkez üssünün Kahramanmaraş'ın Pazarcık (Son güncellemeye göre Gaziantep'in Şehitkamil) ilçesi oluğu ve depremin yerin 5 kilometre altında gerçekleştiği belirtildi. Deprem dünya gündemini de sarstı. Birçok ülke geçmiş olsun dileklerini iletirken, yardım taleplerine cevap vereceklerini de açıkladılar.. Deprem ve artçıları Tokat dahil birçok ilde şiddetle hissedildi. 10 İl’de yıkımlara ve can kayıplarına yol açan, enkaz çalışmalarının sürdüğü depremde ülke olarak çok büyük acı içindeyiz.

Konuyla ilgili detaylar:

  • AB Komisyonunun kriz yönetimi ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, deprem sonrası Türkiye'nin de katılımcıları arasında yer aldığı AB Sivil Koruma Mekanizmasının harekete geçirildiğini duyurdu.
  • Ülke genelinde tüm spor müsabakaları durduruldu.
  • Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde 2 hafta; Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis’te eğitime 1 hafta ara verildiğini duyurdu.
  • Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, birliklerden yoklama alındığını, şuana kadar 4 şehit bilgisine ulaşıldığını bildirdi.
  • Maraş’ta ilk belirlemelere göre bin 300 bina yıkıldı. Kentte tedbir amaçlı doğal gaz akışı da durduruldu.
  • Depremin en çok vurduğu yerlerden biri de Gaziantep. Şahinbey ilçesindeki tarihi Gaziantep Kalesi'nin bazı kısımları yıkıldı. Enkaz yola saçıldı. Vali Davut Gül 531 göçüğün olduğunu açıkladı
  • Malatya'da da bilanço ağır. Yıkılan 300 binanın enkazında kalan vatandaşları sağ olarak kurtarmak için tüm ekipler seferber olmuş durumda. Yıkılan yapılardan biri de tarihi Yeni Cami.
  • Şanlıurfa Bahçelievler Mahallesi'nde hasar gören altı katlı bir bina artçı sarsıntıda yıkıldı.
  • Diyarbakır'da on iki kişi enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. Bölge illerden de Diyarbakır'a takviye ekip gönderildi. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
  • Hatay'da Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun ve Antakya'daki devlet hastaneleriyle polis evinin yıkıldığını açıkladı. Samandağ ilçesinde de yıkılan binalarda enkaz altında kalanlar oldu. Reyhanlı ilçesinde bir otel yıkıldı. Kent genelinde iki yüz binanın yıkıldığı açıklandı. Hatay'daki havalimanının pistinde yarıklar oluştu. İskenderun Limanı'nda konteynerler devrildi. Depremin şiddetinden limandaki yollar da hasar gördü.  
  • Osmaniye'de 83 bina yıkıldı. Yıkılan binaların enkazında kalanlar oldu. Kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkaz altından çıkarılan vatandaşlar hastaneye kaldırıldı. Esenler Mahallesi'nde alt katında fırın olan dokuz katlı bina çöktü. Sonrasında da yangın çıktı Caferpaşa Mahallesi'ndeki Hicri Cami'nin minaresi yıkıldı.
  • Adana'da 16 ve 14 katlı iki bina yıkıldı. Enkaz altında kalanları kurtarma çalışması sürüyor.
  • Kilis'te depremden etkilenen yerler arasında. Yavuz Sultan Selim Mahallesi, Yeniocak sokakta üç katlı bir binanın yıkıldığı bilgisi var.
  • Adıyaman'da depremde yıkılan bina sayısı 100. Ekipler enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor. AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve Ailesinin de Adıyaman'da enkaz altında olduğu öğrenildi. AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan Yakup Taş'ın bulunduğu yere ulaşıldığını, kurtarılması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Yeni yorum ekle

Yazar Hakkında

Erbaaliyiz.Com
Erbaalı...

Ayrıca bakınız

06.02.2023 - 10:19