Biz farklıyız. Çünkü biz ERBAALIYIZ...

MHP'li Kal, Arnavut Köy İsmine Karşı

erbaaliyiz kullanıcısının resmi
6 Mart, 2013 - 22:47 -- erbaaliyiz

MHP Tokat İl Genel Meclisi Üyesi Özdemir Kal, "Hasan Baba" köyünün isminin "Arnavut köy" olarak değiştirilmesine karşı olduklarını söyledi.

Tokat İl Genel Meclisi'nde merkeze bağlı Hasan Baba köyünün ismi oy çokluğu ile Arnavut köy olarak değiştirilmesi için karar alındı. Kal, köyün isminin değiştirilmesinin 6 kişiden oluşan yaşlı heyeti ve muhtarın talebi ile gündeme geldiğini kaydetti. MHP Grubu olarak etnik yapıda isim değişikliğine karşı olduklarını ifade eden Kal, köyde isim değişikliğine razı olmayan insanlar olduğunu ileri sürdü. Kararın onaylanmak üzere İçişleri Bakanlığı'na gideceğini ifade eden Kal, “İçişleri Bakanlığı'nda inşallah yetkili insanlar bunu değerlendirecektir ve bu ismin yanlış olduğunu geri göndererek ifade edeceklerdir diye düşünüyorum. Çünkü bürokratlar işin hukuki boyutuna bakarlar ama siyasiler olarak bizler de işin sosyal boyutuna bakma zorunluluğumuz vardır. Çünkü bizi biz yapan değerler var. Bu değerlerden uzaklaşırsak insanlara saygısızlık yapmış olur, toplum olamayız” dedi.

Cumhuriyet tarihinden bugüne Hasan Baba köyü olarak adlandırılan köyde Kosava’dan gelen Arnavut kökenli vatandaşların yaşadığını ifade eden Kal, bu tür değişikliklerin toplumda ayrımcılığa yol açacağını ileri sürerek, “Biz bu yanlış olan uygulamaya hayır oyu kullandık. 35-40 hane civarındaki köyde yaşayanların hepsi Arnavut kökenli. Diğer insanlar oradan uzaklaşmış durumda. Bundan 5-6 yıl öncesine kadar kimse komşusunun kökenini araştırmamıştır. Maalesef günümüzde ülkemizi bölmek, parçalamak ve yutmak adına yapılan hareketler hat safhaya ulaşmaktadır. Biz bunların geleceğini tehlikeli olarak görmekteyiz. Bu üniter yapı içerisinde yaşayan etnik kökeni ne olursa olsun kardeşlerimizin Türk milletli olarak adlandırılmasıdır. Burada yaşayan insanlara da Türk denir” diye konuştu.

Haber: İHA

Ayrıca bakınız